Pieter Feenstra nieuwe CFRO de Vereende

11 juli '24 - Vanaf 9 september 2024 start Pieter Feenstra (38 jaar) als CFRO bij de Vereende. Hij werkt nu als Directeur Performance Management bij Achmea.

Pieter Feenstra brengt 15 jaar ervaring in financiële functies in de verzekeringssector mee; waaronder ruim 8 jaar bij Delta Lloyd en nu 6 jaar bij Achmea. Een groot deel van zijn tijd bij Achmea heeft hij bij Divisie Schade & Inkomen leiding gegeven aan het Finance Team Particulieren en Business Intelligence (BI) Financiën.

Carola Wijkamp – Hermsen, directievoorzitter bij de Vereende, is verheugd met de komst van Feenstra: “Met Pieter als CFRO gaan we de strategie van een dynamisch vangnet, doelmatig financieel bewust, daadkrachtige en digitaal competente organisatie verder uitrollen. Met zijn kennis en ervaring, zijn hands-on attitude en helicopterview gaan we de toekomst vol vertrouwen tegemoet”.

Pieter Feenstra over zijn nieuwe functie: “Ja, ik kijk erg uit naar mijn start bij de Vereende en heb er veel zin in om met de nieuwe collega’s en stakeholders samen te gaan werken. Brede verantwoordelijkheid in een uniek bedrijf zoals de Vereende past goed bij me; met de koepel, het Waarborgfonds, Nederlands Bureau, NHT, Atoompool en – natuurlijk – de verzekeringstak. Niet te vergeten: de maatschappelijke rol en ambitie op het gebied van sociale duurzaamheid. En tot slot geven de mensen die ik gesproken heb mij een zeer welkom gevoel; als blijk van een hartelijke cultuur”.

Pieter Feenstra volgt Harmen Ettema op die zich gaat richten op het geven van managementadvies en het lesgeven aan toezichthouders en commissarissen. Zie ook het artikel: Er staat nu een beter fundament (vereende.nl)

Tags