Fix je Risk - Week van het Geld


22 maart '23 - Het is bijna weer zover! Van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2023 is er de 12e Week van het geld. Deze week wordt georganiseerd door het Verbond van Verzekeraars. Tijdens de 12e Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. 

Week van het Geld

Tijdens de Week van het geld verzorgen medewerkers van verzekeraars gastlessen over verzekeringen om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. De Vereende doet hier ook graag aan mee en geeft een aantal gastlessen op basisscholen. Tijdens het spel Fix je Risk leren kinderen spelenderwijs het belang van verzekeringen. Hieronder vertellen een aantal medewerkers waarom zij dat doen.

Klik voor meer informatie over de week van het geld.

 

de Vereende doet mee!

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg leren omgaan met geld en zich bewust zijn van risico’s die er zijn en hoe kinderen zich er tegen kunnen beschermen. Daarom geven wij een gastles op een basisschool in Leidschendam. De school heeft zelf de aanvraag gedaan voor de gastles. Zij maken hier graag tijd voor en gaan er ook daarna mee aan de slag.”

Ewoud Hage (Afdelingsmanager Klanten & Assurantieadviseurs) en Onno Sleurink (Afdelingsmanager Schade)

 

“Al eerder had ik het idee om eens een gastles te geven in het kader van de Week van het Geld, zo mogelijk op de basisschool van mijn dochter. Vervolgens gooide corona roet in het eten. Toen het onlangs weer ter sprake kwam, dacht ik ‘nu doe ik het gewoon’. Het lijkt me leuk om, samen met mijn collega Kevin Remers, voor de klas te staan en iets te vertellen over verzekeren. Ik merk aan mijn dochter, die inmiddels op de middelbare school zit, dat ‘verzekeren’ voor jongeren best onduidelijk kan zijn. Ze hebben vaak geen idee wat het inhoudt en wat er bij komt kijken. Terwijl het een heel belangrijk onderdeel is van het verstandig om leren gaan met geld en het in kunnen schatten van risico’s. Ik heb er zin in!”

Marianne Heezen (Manager Pools) en  Kevin Remers (Beleidsmedewerker Pools)

 

“Wij gaan lesgeven op een basisschool in Rijswijk omdat we het belangrijk vinden om jongeren bewust te maken van verzekeren. Toen wij zelf zo jong waren hadden we namelijk ook niet echt een idee over wat het precies inhield. Een mooie manier om namens de Vereende bij te dragen aan een verhoogd bewustzijn bij kinderen.”

Mariska Pladdet (Junior Projectmanager Schade) en Mike de Hoog (Recruiter)

Tags