De Vereende is voor de tweede keer gecertificeerd als Great Place to Work


22 februari '23 - Voor de tweede keer op rij is de Vereende uitgeroepen tot Great Place to Work (hierna: GPTW). De Vereende scoorde met een 7,7 zelfs nog 0,4 punt hoger dan het jaar ervoor. Met deze certificering toont de organisatie aan dat zij een aantrekkelijk werkgever is waar medewerkers met plezier en trots werken.

Een GPTW-certificering geeft aan dat er een cultuur heerst waar vertrouwen centraal staat. En vertrouwen is de basis voor betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten. Groei en innovatie volgen dan vanzelf. Maar liefst 87% van de medewerkers heeft meegedaan aan het onderzoek. Om de certificering te behalen moet  minimaal een 7 worden behaald. Hier heeft de Vereende met een 7,7 ruimschoots aan voldaan.  

Ingrid Visscher, directievoorzitter van de Vereende: “Wij zijn trots op deze score. We zijn nog een stapje verder gegaan dan het standaard GPTW-onderzoek, want we hebben nog eigen vragen aan het onderzoek toegevoegd over leiderschap en het management. Het afgelopen jaar hebben we, mede op basis van het resultaat van vorig jaar, veel gedaan om het beste uit onszelf én uit het team te halen. Gezamenlijk zijn we aan de slag gegaan met verdiepende gesprekken, uitdagende opdrachten en opleidingsprogramma’s. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”  

Goed kan altijd nog beter

De uitslag van het GPTW-onderzoek laat zien waarop de Vereende goed scoort en brengt in beeld welke aspecten meer aandacht behoeven. “Over de hele linie moeten we bijvoorbeeld meer aandacht hebben voor het vieren van successen. Dit is een belangrijk punt waar we dit jaar mee aan de slag gaan. We mogen trots zijn op de dingen die we doen, en dus kleine of grote successen vaker vieren. Dit draagt ook verder bij aan het werkplezier van onze medewerkers. Met de uitslag in de hand hebben we actiekaarten gemaakt om verbeterideeën om te zetten in concrete stappen. Dit varieert van nog meer focus op klantgerichtheid tot het verbeteren van de samenwerking binnen en tussen teams. Maar hier blijft het natuurlijk niet bij. We blijven kijken hoe we de Vereende nog aantrekkelijker kunnen maken, voor medewerkers en voor klanten”, vertelt Visscher.

Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Jaarlijks doen wereldwijd 10.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Service Excellence

Parallel met GPTW is de Vereende gestart met het project ‘Service Excellence’. Dit project heeft als doel om de klanttevredenheid, de medewerkerstevredenheid en de efficiëntie te verhogen. “Dit heeft bijvoorbeeld geresulteerd in een door medewerkers nieuw ontworpen portaal voor het Waarborgfonds Motorverkeer. Of in een herverdeling van de werkvoorraad waardoor de doorlooptijd van offerteaanvragen veel korter is geworden. Dit is niet alleen heel prettig voor onze claimanten en klanten, maar het verbeteren van processen geeft onze medewerkers ook veel plezier en trots. Het vanuit medewerkers aandragen en uitvoeren van verbeterideeën, zijn we nu aan het borgen in de bedrijfscultuur”, besluit Ingrid Visscher.

Ook bij deze Great Place to Work werken?    

Wilt u ook werken bij een organisatie waar vertrouwen heerst, ruimte is voor ontwikkeling en de inbreng van nieuwe ideeën gewaardeerd en gestimuleerd wordt? Kom werken bij de Vereende, de meest bijzondere verzekeraar van Nederland. Bekijk hier onze vacatures.